Biologická ochrana – nový program od 2023

Biologická ochrana pomocí dravců je jedna z nejúčinnějších a nejefektivnějších metod ochrany různých druhů objektů, proti nežádoucím druhům ptáků a zvěře. Této metody se využívá převážně na letištích, ovocných sadech, parcích, na polích, na vinicích, v centrech měst, ale i v uzavřených objektech po celém světě.

K biologické ochraně se využívají speciálně vycvičení lovečtí dravci, lovečtí psi, fretky, ale i některé kočkovité šelmy Jsou to predátoři, proto jsou vhodní k této činnosti a využívá se zde přirozeného strachu zvěře před těmito predátoryDravci a šelmy působící na letištích, jsou zde jako prevence a díky svým přirozeným loveckým vlastnostem, jsou využíváni na vyhánění nežádoucí zvěře v určitých oblastech, kde působí škody, či ohrožují letecký provoz.

Spočívá v plašení holubu, lovu potkanů a nutrií v místech kde jsou přemnožená a nežádoucí i odchytem popř.odstřelem pomocí PCP vzduchovek upravených dle místa a možností. Např.ve výrobních halách, kde mohou způsobit i mnoha finanční a materiální škody. V zemědělských objektech zase přenášet různé druhy nemocí na dobytek a jiná zvířata. Na potocích ,koupalištích, rybnících a jiných vodních plochách, kde způsobují značné škody.

Financování biologické ochrany se může lišit v závislosti na místě a účelu, pro který je tato ochrana využívána.

« (Předchozí příspěvek)
(Následující příspěvek) »


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2024: Dotkni se křídel z.s. | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress